Dag 12 – (3041 and counting)

För er som undrar varför det står (and counting) på milräknaren samt att det inte är uträknat någon dagssträcka så beror det på att vi inte kört klart än. Vi sitter i en bilkö till en färja som ska ta oss till Bodö, beräknas vara där runt 02:30 inatt. Därefter blir det några kilometer till tills vi hittar en sovplats.


Fortsatte resan mot Lofoten på makalöst vackra vägar längst med fjordar, dalgångar, vatten, skog, ett och annat får och några norrmän.  Stannade och lagade mat på en rastplats. Det var varmare än den vi besökte igår men det blir ändå rätt kallt när Atlantluften blåser utan att något kan stoppa den.

 

Till slut nådde vi fram till Lofoten och ett ställe som heter Å i Lofoten. Det är den västligaste punkten man kan komma på det Norska fastlandet men de själva verkar mest vara stolta/intresserade av att berätta om sitt fiske. Överallt i byn finns stora träställningar där de torkar fisk. Exakt vad fisken används till och vad det är för sort vet vi inte riktigt. Via en förpackning i en affär tror vi att det kan vara havskatt (vad det nu är för fisk) men syftet fattar vi inte. Vi pratar om mängder med torkad fisk så den måste användas till något mer än bara ätas rakt av.

 

 


Nu sitter vi en bilkö i väntan på på en bilfärja som ska ta oss till Bodö. (det ska naturligtvis stavas med norskt ö men vem orkar bry sig om sådana detaljer) Vi hade en förhoppning om att hinna med färjan som gick 19:30 men det är sådant tryck på färjan att vi förhoppningsvis kan hinna med 22:30 färjan.

 

-------------------------------------

 

Längsta tunneln: 6267 m

Längsta bron: 840m

Högsta lutningen (nedåt): 12grader

Antal färger på skyltar vi sett: tre (gul, grön och vit)

Bilar från olika länder: Frankrike, Tyskland, Norge, Sverige, Danmark, Finland, Italien och Nederländerna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0