Socionom var det jag skulle bli.

Efter fredagens händelser är jag kanske  inte mer säker på mitt val att bli socionom men jag är iaf säker på att det inte är sjuksköterska jag ska bli.

H. fick en allergichock och behövde medicin. H var slut så vi åkte hem till mig. H fick medicnen men vi insåg att hon behövde sprutan. Nu började H bli sämre. Vi läser ihop och jag säger att jag är helt säker på att sprutan ska vara åt detta hållet. H tar sats och ska hugga in sprutan ibenet. Sedan är det meningen hon ska hålla den inne i 10 sekunder och låta den verka. Det visar sig dock att nålen kommer ut i hennes tumme. Blodet sprutar. H drar ut den och vi kommer fram till att det är nog bäst att vi tar en till eftersom hon inte fått den. Denna gången sätter jag sprutan och det fungerar bra. H blir bättre dock lite snurrig efter tum-tillbudet.

Inte så bra bild, men vi kan iaf se att nålen har gått igenom tummen ut i nagelnSprutan är som vi kan se ganska böjd, det går inte att se men udden på nålen är även den böjd.

Bild 1. Kan vi se H´s nagel. Sprutan gick igenom tummen och ut till nageln. (Den blåa pricken)
Bild 2 och 3. Bilder på sprutan. Båda bilder visar att udden på nålen är böjd och även själva nålen.


Förlåt H. Men nu vet jag iaf.

Det som var var att bilden som visades på sprutan var tvärtom mot hur sprutan såg ut. Där av misstaget.

fifikus.

fart och fläkt.

Onsdag.
Korridorsmöte var lite annorlunda då en man var inbjuden för att prata om autism och aspergers syndrom. För mig var det inte så mkt nytt men ändå bra att alla får samma information. Vi ska vara raka och tydliga.

Efterår så tog J.E, M.S, B.F och jag på oss inlines, även J följde med på cykel. Jag hade hjälm på mig. Vi skulle ta en liten tur men slutade med att vi var ute i nästan 45 minuter. När vi kommer till skolan skulle jag hoppa mellan trotoarkanten och gatan prescis som J.E men jag var inte lika duktig, jag stte mig ner och kännde hur händerna domnade bort. Dock inget brutet.

Skickade sms till mor med anledning att hon ahde sagt att jag skulle ja hjälm på mig och vara försikg.

"Jag hade hjälm på mig iallafall. Det var bra." och så fick jag svaret... "Har du cyklat omkull? Vad har du skadat?"

haha. tänka sig.

Torsdag.
Träningsvärk i utsidan av smalbenen av turen på inlineserna.
Jag och H hade grupparbete. Det flyter på bra känns som vi faktiskt kan ro i hand detta även om det kändes lite svårt för en vecka sedan.

På eftermiddagen skulle vi ha kommunikationsövning. Jag skulle ha med mig bandet svi ahde spelat in våra rollspel i men icke, det hade jag glömt. Så det var bara att springa hem och tog cykeln tillbaka på 8 minuter. Det ni, träningen har gett något iaf.

Provade bänkpress för första gången med J.E. Klarade faktiskt 40 kg, riktigt duktigt. Samma vikt som J.E även om hon klarade att göra två mer än mig.

Träningen går framåt.

Fredag.
Idag sydde jag klart min klänning. Kommer lägga upp en bild på den. Jag bestämde mig igår för att jag skulle stunta in beskrivningen, utan att jag skulle göra som jag ville istället. Lyckat resultat.

Nu väntar jag på att klockan ska gå cå ska jag åka ner till Birgittaskolan och UHs årsmöte.

För övrigt är det riktigt varmt ute. Sommar på gång?

fifikus.

Det räknades inte.

Mitt resultat från salstentan räknas inte in i slutbetyget från kursen. Det var väntat, men att det inte syns att jag hade reslutatet jag hade suger rent ut sagt.

Värdelöst att plugga så mycket.  Utan att få respons.

fart.

Nu har jag och J.E varit ute på en tur med våra inlines. Det gick riktigt fort :-) Ingen av oss kan dock stanna särskilt bra och det var det vi hade tänkt att träna på från början men det var inget roligt :-P

Inga skapsår ännu.

fifikus.

Grillning.

Idag har det varit en trevlig dag.

Jag gjorde en pastasallad och grillspett. på eftermiddagen träffade jag några till som ska vara faddrar för samvetet i höst (jag vet att jag inte tillhör samvetet, men vad gör det?).Vi tände grillen och under tiden vi väntade på glöden byggde vi en äggfarkost som skulle klara av att trilla ner från andra våningen. Det visade sig att vi var så duktiga på att bygga och de klarade sig från både andra och tredje våningen. Mitt lag vann dock på bästa motiveringen, kanske inte så svårt när andra laget bra sa att det var "ääägg braaaa".

Sedan grillade vi fick många kommentarer på mina fina spett (tack mor för tipset att ha lök mellan korven) det höjde intrycket om dem. Därefter blev det 1-1 i kubb.

När jag kom hem varvade jag ner med att läsa lite mer inför morgondagens seminarium och skriva det sista på diskussionsfrågorna..

Nu är det Filip och Fredik som gället... Yeeh

fifkus


Tvätt.

Ja, massor med tvätt, ska snart börja min tvätt tid... Har sorterat och det blir åtta maskiner allt som allt, de ni...

Jag behöver också läsa lite, en bok och sedan skriva diskussionsfrågor till seminarumet som är på måndag, vilket jag trodde var nästa måndag. Men som mor sa, det var väl bra då kände du dig ju ledig när du var hemma, och så fick du ju jobba lite...

Jobba lite... 21 timmar är väl inte direkt lite när man är hemma i tre dagar...

Det hade ju även underlättat för motivationens skull om det hade regnat istället för att var klarblå himel och strålande sol...

Det blir till att ta med boken ut till solen. för i mitt rum är det på tok för varmt för att plugga.


astor njöt av kvällsolen igår.

fifikus.

Tentasvar.

Jag klarade tentan, med marginal nästan alla rätt :-) Det bästa på allt var att jag hade en poäng mer än H, det kändes bäst, men bra att båda klarade sig.

M.S testade att åka inlines i korridoren igår och idag är det min tur. Problemet vi har är att vi kan stanna... men det tränar vi på... Det är tur att vi har en korridor att träna i så att vi inte behöver skämma ut oss.

Jippidippi.

/fifkus

replik. Det är faktiskt lite läskigt.

citat från nellie86.blogg.se

"Lite läskigt det där med grupparbeten när man är två stycken i en grupp och man inte behöver säga någonting egentligen, jag och min gruppkompis A.H. tänker i stort sett samma ändå. Väldigt lustigt, men det händer att hon säger och jag tecknar precis samma sak, samtidigt. Hade det hänt någon gång då och då hade det väl inte varit så lustigt, men det händer varje dag för oss. Ja, bekvämt är det i alla fall, man behöver ju inte prata så mycket =)"

Ja, det är ju lite läskigt men skönt att vi tänker samma sak, det är skönt. Nackdelen är ju att det inte blir så mycket diskussioner och argumentationer. haha.

fifikus.

Vår.

Idag har jag njutit av solen. Jag, MS och JE satt vid solväggen och pluggade. Det dröjde inte inte länge förren det blev sjukt varmt och vi solade.

Därefter gick vi och köpte glass.

Så nu är jag lite solbärnd på kinderna och glad av det fina väderet.

fifikus.

RSS 2.0