babyfilt

Äntligen! 
Efter över ett år, inte aktivt arbete, i perioder har den bara legat och väntat. efter att ha virkat ihop över 15 blommor med fel färg tappade jag lusten att ner ganska lång tid. Filten består av 224 blommor i tre olika nyanser, blå, grön och gul och även 12st halvblommor. Blommorna är afrikan flower. Färgerna är från mor och mormors växtfärgningskurs på 80-talet. Det gråa är två tråkigt ullgarn. Filten är virkad med nål 2,5.


tygköp

Nu har vi flyttat, till en så fin och helt underbar lägenhet. Tyvärr blev i inte själva flytten som planerat.  Jag var inlagd är sjukhus och kunde inte alls hjälpa till. Men tack vare en helt underbar släkt och vänner så löste de flytten utan mig.

Symaskinerna är ännu inte uppackade,  och lär inte bli det förren allt är klart... Jag tröstshoppade lite fina sommartyger från Lilofantdesign. Det är nämligen möjligt att förhandsboka tyger innan de går i tryck till ett billigare pris,  plus att man får dem direkt när se är klar. Nackdelen är att ett tryck tar ungefär fyra veckor, så först i slutet av maj kommer tygerna. Riktigt härliga sommarläger.

Det sista är väl snarare att vintertyg,  med tanke är att Olof är en snögubbe... Men med tanke på hur sprallig S blev när han såg bilden (han har ont e sett filmen) så kan det förhoppningsvis glädje något annat barn i vår närhet :-)

andra veckan i april

Under andra halvan av den andra veckan i april så har det blivit lite sytt.

Bland annat syddes klänningen jag klippte i onsdags, med matchande bloomers. Till nästa par behövs de höjas i bak för att inte hela blöjan ska sticks ut...


Jag provade även att sy om en skjorta till singoallaklänning, resultatet kommer dock aldrig att användas utan kommer åka i soporna.. Vänster bild är baksida och höger framsidan. 


Gårdagen användes bland annat till att sortera mönster och mönsterark. Så nu har jag luskat ut anledningen till att klänningenarna blivit olika långa, jag har blandat ihop tre olika kjoldelar..  Haha. 

Jag klippte även en tshirt till lilla i och leggins med rynkor. Enfärgade i rött för att kunna ha under klänningarna. Jag använde mig utav rynktråd på det paret... Tyckte först att byxorna såg enorma ut, men när de kom på blev det riktigt snyggt om än lite långa, kan ifs bero på att jag sydde strl.86...

Idag gjorde jag ett liknande set med rosa hjärtan. Jag provade då att använda framolionband på benen och resår på ärmarnasluten. Jag gillar helt klart resultatet av bandet, mycket jämnare...  Bilder kommer.

S fick även en tshirt återbrukad av sin fars tshirt.

Veckan som kommer innebär en hel del förändringar och förhoppningavs svar och positiva resultat. Så så mycket sömnad kommer det inte att hinnas med. Tygerna är "packade" och utrensade = annan form och i garderoben istället för vikta.

april

En vecka kvar till flytt och dagens symöte ägnades åt att minska tyglagret (klippte ut). 

1) en klänning i babycore turkos med rosor 
2) mamueluckor i ovanstående 
3) mamueluckor i jeans 

När s sov middag passade jag på att rita mönster på haremsbyxor utifrån Stina Isaksson från vi sytokiga. Grannen sydde upp dem och de passade s perfekt. Här kommer bilder på mönster. Strl. 74/80 och 86/92.


aprildag

 Det blev fyra tshirt till s. (en saknas på bilden, blå prickar). Och två matchande tshirt till lilla i. Go tog The beach (längst ner till vänster) matchar lilla i's klänning.

april

I veckan har jag ritar ut mönstret på vandringsbyxor till mig. Inte lätt att få ihop alla 15 a3 papper så att det passar...

Men för att inte förstöra fin tyger jag fick av brorsan i födelsedagspresent så har jag idag sytt upp byxorna i väv. Dock är inte passningen hundra, så vid tillfälle (snart hoppas jag) kunna få hjälp att nåla in och modifiera mönstret. Midjan var enorm. Och knäsömmarna satt på vaderna...


RSS 2.0