Dag 13 - 552km (3633)

Mätarställningen stod till slut på 3081 när vi lade oss för att sova (i bilen) vid 03:15. Gårdagens tur blev således runt 261km. Vi tyckte då att det var på tiden att sova efter en lång gungande båttur, där någon snodde Annas mobiltelfon. (Det visade sig dock senare att det var Jacob som retats med Anna, bara för att det var så lätt att ta den när hon sov.) Mitt i natten (eller ja, när vi sovit en stund i bilen vaknade vi av att en motorcykel prakerade precis bakom oss.

Motorcyklisten satte upp ett tält och han verkade lite förvånad när vi klev ur bilen på morgonen. Vi åt vår frukost medan vi tittade på när han packade ihop alla sina saker minituöst. När han packat färdigt och åkte iväg, kände vi att det fanns inget mera att titta på så, då satte sig Jacob bakom ratten och började köra.

Efter några mil kände dock Anna att hon var bättre, nackspärr från natten på Lofoten, eller egenligen inte natten utan när hon skulle sätta sig i bilen. Hon kände då att hon kunde ju faktiskt titta åt höger så då kan man ju faktiskt köra. Vi körde i ett sträck tills Anna tyckte att vi borde stanna, vilket visade sig vara vid Polcirkeln. Vid Polcirkeln hade man faktiskt in Norge lyckats göra tre statyer för Polcirkeln, inte långt ifrån varandra (vilket måste innebära att de har gjort en ny varje gång som de gjort en ny mätning, dvs. inte flyttat den gamla...). Här fanns även ytterligare en av flera tusen minnesmärken av andra världskriget. Vi kan även passa på att berätta att det var kallt här, det snöade för fullt när vi kickade runt och låg snö runt omkring vägen.



Ja, det finns inte så mycket att säga mer om dagens resa. Det blev ett antal mil (det längsta vi kört på en dag; hittills) och det är inte illa. Deras Europavägar är ju inte direkt som en motorväg, där det bara är att gasa på utan det krävs full koncentration, för möter man en lastbil måste man köra "nästa" utanför vägen, eller om man har otur måste man backa till en mötesplats. Det går i max 70 och enligt hastighetsbegränsningarna får man köra max 80km/h.  Det är som att köra BMX fast med bil.

---------------------------------

Längsta tunneln: 2000 m

Längsta bron: 400m

Högsta lutningen (nedåt): 7 grader

Högsta punkt: 692möh.

Antal färger på skyltar vi sett: fyra (gul, grön, vit och röd)

Bilar från olika länder: Tjeckien (bla. motorcyklisten) Frankrike, Tyskland, Norge, Sverige, Finland, Italien, Nederländern, Frankrike, Österrike, Storbrittanien samt en diplomatbil (CD)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0