Dag 7 - 0 (1698)

Valde att vara kvar på campingen och bara slappa. Efter att ha sovit längre än vanligt gick vi ner och la oss på stranden. Ett försök till bad gjordes men eftersom fötterna skrek i protest när de nådde vattnet så blev det inget mer. Kallt är bara förnamnet. Vi låg där länge och väl med varsin bok framför ögonen.
När magen började kurra gjorde vi midsommarlax med potatissallad.
Ännu mera slappa innan vi gick en runda minigolf på de 12 banor som campingen har.

Campingen är förövrigt lite rolig, eller konstig kanske man skulle kunna säga. Det är uppenbart att den är inriktad på husvagns/husbilscamping alternativt hyra av stugor. Vi tältare får hålla oss till till en liten sandig kulle bland tallar.



Men det är rätt ok ändå. Sand är mjukt och får man bara bort kottarna så ligger man riktigt bekvämt.
De har också ett rätt konstigt system för varmvatten i köket. Man lägger i en femkrona och vrider på ett vred.
Femkronan får man då tillbaka. Tanken är väl att man ska spara vatten på det viset men då folk vrider om flera gånger i rad så missar man lite av poängen.

Imorgon checkar vi ut och drar vidare. Än är det en del mil kvar till Treriksröset.
Vi börjar dessutom komma så nära finska gränsen att våra telefoner och mobila modem ibland vill slå över till finskt mobilnät. Så om vårt nästa blogginlägg dröjer alternativt är på finska så får ni ursäkta.

Litet tillägg:
Sitter vid ett campingbord vid vårt tält, kokar lite vatten till kvällste. Bredvid oss sitter ett par rysskor (tror vi) som diskuterar vilt kring vad Jacob tror är en inköpslista. De är lite roliga för på bordet finns en duk utlagd och de värmer vatten genom att värma en kittel med vatten över en engångsgrill.
Vi har också fått nya grannar. Ett par tyskar som har ett rätt roligt tält. Det ser ut som ett sådant där barntält som barn leker i. En annan upptäckt är att nästan alla tyskar verkar ha vattenkokar med sig.





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0